Utrku organizira tvrtka Sport Box d.o.o. u suradnji s atletskim klubom SRK Alba te gradovima: Labin, Buzet, Pazin, Buje, Umag, općinama: Kršan, Mošćenička Draga, Lovran, Lupoglav, Lanišće, Motovun, Oprtalj, i Grožnjan.

Sudjelovanje na utrci 100 Milja Istre podrazumijeva da sudionici bezrezervno prihvate postojeća pravila utrke, etičku povelju te sve instrukcije koje će organizator poslati sudionicima.

100 Milja Istre je manifestacija koja se sastoji od nekoliko zasebnih utrka, a sve se održavaju u prirodi, koristeći planinarske puteve Istre i Kvarnera. Svaka utrka se odvija zasebno, a sudionici ih moraju savladati u zadanom ograničem vremenu.

 • RED: dužine oko 168 km uz pozitivnu visinsku razlliku od 6.390 metara, starta u labinu, vremensko ograničenje je 46 sati. Otvoreno je oko* 600 slobodnih startnih brojeva
 • BLUE: dužine oko 128 km uz pozitivnu visinsku razlliku od 4.940 metara, starta u Lovranu, vremensko ograničenje je 34 sata. Otvoreno je oko* 600 slobodnih startnih brojeva
 • GREEN: dužine oko 67 km uz pozitivnu visinsku razlliku od 2.150 metara, starta u Buzetu, vremensko ograničenje je 15 sati. Otvoreno je oko* 600 slobodnih startnih brojeva
 • YELLOW: dužine oko 41 km uz pozitivnu visinsku razlliku od 940 metara, starta u Motovunu, vremensko ograničenje je 8 sati. Otvoreno je oko* 600 slobodnih startnih brojeva
 • WHITE: dužine oko 20 km uz pozitivnu visinsku razlliku od 140 metara, starta u Grožnjanu, vremensko ograničenje je 4 sata. Otvoreno je oko* 600 slobodnih startnih brojeva

*600 startnih brojeva je otvoreno za javnost. Organizator je predvidio određeni broj startnih brojeva za partnere, elitne trkače i novinare. Taj dodatni broj se neće uračunavati u javno dostupnih 600 brojeva.

Utrke su otvorene za sve osobe, nebitno kojeg su spola, registrirane u određene asocijacije ili ne. Izjavu o odricanju odgovornosti i preuzimanju rizika moraju potpisati roditelji ili skrbnici sudionika rođenih 2002. godine i mlađih.

Osobe rođene između 2002. i 2004. se mogu prijaviti isključivo na GREEN, YELLOW i WHITE utrku.

Prijave se mogu učiniti isključivo online na prijavnom portalu našeg partnera Active.com. Tijekom prijave nužno je složiti se i potpisati Izjavu o odricanju odgovornosti. Natjecatelju je startni broj potvrđen isključivo nakon uspješne prijave i plaćanja pune startnine (osim ukoliko se u trenutku plaćanja ne popune svi raspoloživi kapaciteti startnih brojeva na određenoj utrci).

Svaki sudionik utrke mora osobno podići svoj startni broj.

Natjecatelji koji se trenutno nalaze pod suspenzijom zbog dopinga ne mogu nastupiti na utrci. Osim toga, organizator ima pravo odbiti prijavu ili ukinuti istu ukoliko postoji određeni razlog bitan organizatoru utrke.

Prijave su moguće na prijavnom portalu našeg partnera Active.com koji obrađuje sve prijave i sve osobne podatke prijavljenih natjecatelja. Prijavom na utrku 100 Milja Istre, prijavljeni natjecatelji automatski prihvaćaju pravila utrke i etičku povelju. Jednom učinjena prijava je konačna. Startninu je moguće platiti online kreditnom karticom koristeći sigurni portal za plaćanje.

UTRKA 18. srpnja 2019. – 31. prosinca 2019. 1. siječnja 2020. – 29. veljače 2020.
RED 140 € 155 €
BLUE 110 € 125 €
GREEN 70 € 85 €
YELLOW 60 € 75 €
WHITE 40 € 55 €

Startnina pokriva sljedeće:

 • personalizirani startni broj uključujući i RFID čip za mjerenje vremena
 • startni paket s poklonima
 • veliku vreću i kompletnu manipulaciju njome, samo za RED i BLUE stazu
 • malu vreću i manipulaciju njome, za sve sudionike na svim stazama. Nakon starta, male vreće će biti transportirane na cilj u Umag
 • bogate okrijepne stanice, na prosječnoj udaljenosti od po 15 km s pićem i hranom
 • tuševe i svlačionice u dvorani na cilju utrke
 • topli obrok u Umagu
 • uslugu masaže u cilju
 • finišersku medalju
 • medicinsku i prvu pomoć na cilju i tijekom utrke
 • finišerski certifikat (može se preuzeti online sa službene web stranice www.istria100.com)
 • mjerenje vremena, LIVE online prolazna vremena i rezultate
 • topli obrok u Buzetu (samo RED i BLUE)
 • tuševe i prostor za odmor u Buzetu (samo RED i BLUE)

Startnina ne pokriva sljedeće:

 • transfer autobusom iz Umaga na lokaciju starta svake utrke zasebno (transfer se može rezervirati tijekom prijave i stoji 5 €)

Prebacivanje na kraću stazu je moguće ali se naplaćuje naknada od 5 €, razlika u visini startnine se ne vraća.

Isto tako, prebacivanje na drugu osobu je moguće uz plaćanje naknade od 5 €. Krajnji rok za prebacivanje startnine na drugu osobu je 29.veljače 2020.

Za uspješan nastup na 100 Milja Istre, a naročito na RED i BLUE stazi, esencijalno je :

 • da sudionik bude potpuno svjestan dužine i specifičnosti utrke te da je u potpunosti spreman na nju ;
 • da budu sposobni biti potpuno autonomni u planinskom okruženju, sposobni riješiti sve probleme koji eventualno mogu nastati sudjelovanjem u ovakvoj utrci, a posebno:
  • znati kako se suočiti, bez vanjske pomoći, s klimatskim uvjetima koji mogu biti vrlo teški (noć, vjetar, hladnoća, magla, kiša ili snijeg) ;
  • znati kako se suočiti s fizičkim i psihičkim izazovima uzrokovnaim umorom, probavnim smetnjama, mišićnom boli, sitnim ranama…
  • biti potpuno svjesni da nije uloga organizatora da brine o tim problemima niti da ih posljedično rješava;
  • biti potpuno svjestan da sigurnost sudionika prigodom prakticiranja ovakvih aktivnosti u planini isključivo ovisi o kapacitetu sudionika da se pripremi i adaptira na uvjete na terenu
  • informirati pratnju o poštovanju prema okolišu i drugim sudionicima te upoznati ih s pravilima utrke i etičkom poveljom
  • da prihvati sve obavijesti organizatora koje se tiču manifestacije

Utrka se odvija na načelu polu autonomije. Sve utrke u sklopu 100 Milja Istre se odvijaju u jednoj etapi, nedefiniranom brzinom, s određenim ukupnim i prolaznim vremenskim ograničenjima. Polu autonomija se definira kao sposobnost autonomije između okrijepnih stanica i odnosi se isto na hranu, piće, opremu i sigurnost, dozvoljavajući adaptiranje na eventualne probleme koji mogu nastati (loši vremenski uvjeti, ozljede, nepredviđene okolnosti…).

Ovo načelo posebno podrazumijeva sljedeće:

 1. Svaki sudionik je obvezan tijekom cijelog trajanja utrke sa sobom nositi propisanu obvezu opremu (vidi točku 8.). U svakom trenutku trajanja utrke, službeno osoblje može sudioniku provjeriti sadržaj obvezne opreme. Sudionik je obvezan dobrovoljno se podvrći kontroli, uz rizik diskvalifikacije ukoliko to ne učini.
 1. Sadržaj okrijepnih stanica (piće i hrana) se mogu konzumirati isključivo na lokaciji okrijepne stanice. Organizator na okrijepnim stanicama, za punjenje spremnika sudionika, osigurava vodu i izotočni napitak. Prigodom napuštanja okrijepne stanice, sudionici moraju voditi računa da napune zalihe hrane i napitaka kako bi mogli nesmetano stići do sljedeće okrijepne stanice.
 2. Pratnja je dozvoljena samo na određenim okrijepnim stanicama (*), u prostoru određenom za tu svrhu. U pratnji može biti jedna osoba, bez posebne opreme osim ruksaka/torbe kapaciteta max. 30 litara. Nije dozvoljena pratnja profesionalnih timova kao ni pratnja liječnika. Preostali dio prostora okrijepne stanice je rezerviran isključivo za sudionike utrke.
 3. Bilo koja asistencija van za to određenih površina nije dozvoljena, isto vrijedi i za pratnju uzduž staze.

Napomena: Ukoliko se o sudioniku snima video materijal te je posljedično praćen van određenih zona za pratnju/asistenciju u direktnoj je koliziji s pravilom i načelom polu autonomije. Službeno osoblje utrke ima zadatak prijaviti sve nepravilnosti i ovlašteni su izdavati kazne sudionicima zbog kršnje pravila kako bi se očuvao fair-play.

(*) Osobna pratnja je dozvoljena na sljedećim okrijepnim stanicama:
Mošćenička Draga, Poklon, Buzet and Livade

Zabranjena je na svim ostalim okrijepnim stanicama (i oko njih) kao i na svim ostalim dijelovima staze.

Kako bi se osigurala sigurnost, sudionici utrke moraju tijekom cijelog trajanja utrke nositi kompletnu obveznu opremu, prema tablici u nastavku.

Dodatni komplet za “vruće vrijeme” i komplet za “hladno vrijeme” su sastavni dio obvezne opreme. Ovisno o vremesnkoj prognozi za vrijeme utrke, organizator može aktivirati dodatni komplet, a o tome će obavijstiti sve sudionike prije preuzimanja startnih brojeva. Svaki sudionik, mora, prigodom preuzimanja startnog broja pokazati svu obveznu opremu, uključujući i eventualno aktivirani dodatni komplet, i obvezuje se svu opremu imati uz seve tijekom cijele utrke.

Vrlo je važno napomenuti da je obvezna oprema propisana od strane organizatora nužni minimum koji treba prilagoditi svakom sudioniku ponaosob. Konkretno, sudionici ne bi trebali birati najlakšu moguću opremu kako bi uštedili nekoliko grama već se obvezna oprema bira prema njenoj funkciji, tj. odlučiti se za opremu koja zaista pruža dobru zaštitu od sunca, hladnoće, vjetra, kiše ili snijega.

Osnovni komplet obvezne opreme

DIJELOVI OSNOVNOG KOMPLETA OBVEZNE OPREME RED BLUE GREEN YELLOW WHITE
ruksak za transport obvezne opreme O O O O R
mobilni telefon O O O O O
čaša ili spremnik minimalnog volumena 15 cl O O O O O
zaliha tekućine, minimalno 1 litra O O O O R
naglavna svjetiljka O O O
rezervne baterije za naglavnu svjetiljku O O
astrofolija minimalnih dimenzija 1,40 x 2,0 m O O O O O
osnovni komplet prve pomoći O O O O O
zviždaljka O O O O O
rezerva hrane O O O O R
jakna s kapuljačom O O O TBA TBA
hlače s dugim nogavicama ili kombinacija tajice+čarape (mora pokriti kompletnu površinu noge) O O R
kapa ili marama O O R R R
dodatni topli sloj O O
vodootporne hlače ili navlake TBA TBA
osobna iskaznica ili putovnica O O O O O
 • Mobilni telefon (preporučeno smartphone): sudionik mora biti dostupan neposredno prije starta, tijekom cijelog trajanja utrke te neposredno nakon cilja:
  • mobilni telefon s uključenim roamingom koji omogućuje njegovo korištenje u Hrvatskoj (sačuvajte SOS telefon organizatora, prigodom poziva ne sakrivajte broj i na zaboravite napuniti bateriju prije starta)
  • držite telefon uključenim, način rada u zrakoplovu (airplane mode) je zabranjen i može dovesti do kazne
 • naglavna svjetiljka u ispravnom stanju s rezervnim baterijama
  • preporuka: 200 lumena ili više
 • osnovni komplet prve pomoći
  • 2 sterile gaze minimalne veličine 10 x 10 cm
  • 1 zavoj
  • kutija flastera
 • Rezerva hrane
  • preporuka: 800kcal (2 gela + 2 energetske pločice, svako po 65g )
 • Jakna s kapuljačom koja može izdržati loše vremenske uvjete s vodonepropusnom* ili paropropusnom** membranom
  • *minimum 10 000 Schmerber
  • **RET manji od 13
  • kapuljača mora biti integralni dio jakne ili može biti pričvršćena na jaknu originalnim sustavom koji je za tu svrhu dizajnirao proizvođač
  • šavovi moraju biti vareni
  • jakna ne smije sadržavati dijelove koji su vodopropusni, ali se prihvaćaju jakne s ventilacijskim otvorima postavljenim od strane proizvođača (pazuh, leđa) jer ne narušavaju funkiciju vodootpornosti.
  • odgovornost je natjecatelja da, prema gore navedenim kriterijima, procijeni da li njegova jakna odgovara navedenim pravilima, ali konačnu odluku donosi službena osoba zadužena za provjeru opreme.
 • Dodatni topli sloj: Additional warm second layer: topli sloj s dugim rukavima (pamuk nije dozvoljen) težine najmanje 180 g (muška veličina M) ili kombinacija toplog donjeg rublja s dugim rukavima (prvi ili drugi sloj, pamuk nije dozvoljen) minimalne težine 110g (muška veličina M) i izdržljive vodootporne vjetrovke* (DWR zaštita)
  • *vjetrovka ne može zamijeniti obaveznu vodootpornu jaknu i obrnuto

Komplet za “vruće vrijeme” (organizator može aktivirati komplet, ovisno o vremenskoj prognozi)

DIJELOVI KOMPLETA ZA “VRUĆE VRIJEME” RED BLUE GREEN YELLOW WHITE
sunčane naočale O O O R R
Ljetna kapa ili kombinacija koja potpuno prekriva vrat O O O R R
krema za sunčanje O O O R R
zaliha vode, minimalno 2 litre O O O R R

Komplet za “hladno vrijeme” (organizator može aktivirati komplet, ovisno o vremenskoj prognozi)

DIJELOVI KOMPLETA ZA “HLADNO VRIJEME” RED BLUE GREEN YELLOW WHITE
treći topli sloj O O R R R
robusne i zatvorene tenisice (minimalističke, ultralight i sandale nisu dozvoljene) O O O O O
topla kapa O O O O O
tople vodonepropusne rukavice O O O R R
 • treći topli sloj (sloj između drugog sloja i vodootporne jakne)
  • preporuka: Recommendation: flis ili tanki skafander

LEGENDA

 • O – obavezno
 • R – preporuka
 • TBA – biti će najavljeno

U cilju zaštite zdravlja, prevenciji ozljeda te kako bi doprinesao sportu bez dopinga, organizator je aktivni sudionik QUARTZ programa. Ovaj dobrovoljni program nema namjeru ni kompetenciju zamijeniti međunarodne i nacionalne anti doping propise, već ima za cilj jačanje medicinskog nadzora prije i tijekom natjecanja. Zajednička je to akcija ITRA-e (International Trail Running Association), Ultra Trail World Toura (UTWT), udruge Athletes For Transparency (AFT) i zaklade Ultra Sports Science Foundation (USS) kojom upravlja Zdravstvena komisija sastavljena isključivo od liječnika. Zdravstvena komisija se može savjetovati sa stručnjacima po svom izboru te ima pravo djelovati savjetodavno prema organizatorima natjecanja. Odluke komisije mogu ići tako daleko da mogu savjetovati organizatorima natjecanja da određene natjecatelje isključe s utrke.

Svaki sudionik prihvaća:

 1. medicinskoj komisiji dostaviti sljedeće:
  • medicinsku povijest i/ili patologiju posebno onih koje mogu povećati rizik uslijed bavljenja sportom
  • informaciju o korištenju tretmana i lijekova u periodu 30 dana prije početka utrke
  • sve zahtjeve za uporabom lijekova koji su podložni Therapeutic Usage Exemption (TUE)
 2. dostaviti uzorke mokraće, krvi, sline ili kose u periodu 30 dana prije utrke do 7 dana nakon utrke. Sudionik se slaže da se uzorci mogu analizirati, pod uvjetom da troškovi analize tih uzoraka budu pokriveni od strane organizatora
 3. da neće nstupitio na natjecanju u slučaju neprijavljenog korištenja glukokortikoida u periodu 7 dana prije natjecanja. Korištenje glukokortikoida se može identificirati direktnom analizom uzoraka ili u slučaju abnormalno niskog kortizola
 4. prihvatiti zahtjev za sastankom s predstavnicima Zdravstvene komisije, bilo uživo, bilo online, u cilju odluke o sposobnosti sudionika da nastupi na natjecanju
 5. dostaviti anti doping obrazac u periodu 30 dana prije i 15 dana nakon utrke. Svaki obrazac mora biti čitljiv
 6. prihvati korištenje podataka koji se odnose na rezultate istraživanja, znajući da će poaci biti strogo anonimni. Prema Zakonu o zaštiti podataka, trkač će imati pravo pristupa, ispravljanja i žalbe na osobne podatke. Tijelo kroz koje će trkač moći ostvariti ova prava je Zdravstvena komisija.

Svi se ovi podaci mogu dostaviti Zdravstvenoj komisiji isključivo kroz ITRA health space account kojeg svaki natjecatelj može aktivirati na ITRA web stranici. Dostavljeni podaci su dostupni isključivo Zdravstvenoj komisiji, a u slučaju da se tijekom natjecanja provode aktivnosti QUARTZ programa, tim podacima će moći pristupiti i liječnički tim organizatora utrke.

Svako kršenje ovih pravila, odbijanje dostave ili dostava pogrešnih podataka u vezi s QUARTZ programom može rezultirati isključenjem sudionika iz natjecanja.

Anti doping pravila propisana od strane International Association of Athletics Federations (IAAF), Hrvatskog atlestkog saveza, svjetske anti doping agencije (WADA) i nacionalne anti doping agencije se u potpunosti primjenjuju na natjecanju. Ova pravila su dostupna na relevantnim web stranicamas. Sudionici su se dužni upoznati s ovim pravilima, kao i o procedurama o provjerama, kaznama i žalbama.

Svaki natjecatelj može biti podvrgnut anti doping kontroli prije, tijekom ili nakon natjecanja. U slučaju odbijanja kontrole, sudionik će biti sankcioniran na isti način kao da je osuđen za doping.

Sugeriramo sudionicima da ugovore policu osiguranja. Svaki bi sudionik trebao biti pokriven osiguranjem od nezgode. Ta polica mora pokriti potencijalne troškove spašavanja (posebno, evakuaciju helikopterom, potragu i akciju spašavanja) te eventualno liječenje. Bilo kakva potraživanja u tom smislu prema organizatoru utrke su nevažeća.

Za članove ITRA (International Trail Running Association), moguće je ugovoriti policu osiguranja koja pokriva troškove spašavanja i liječenja diljem svijeta. Za više informacija posjetite https://itra.run/page/353/Insurance.html.

Odluka o metodi evakuacije i korištenim sredstvima za evakuaciju je u isključivoj nadležnosti službe za spašavanje i službenih liječnika.

Troškove nastale spašavanjem, podmiruje sudionik, a obeštećenje prema polici se ugovara direktno s osiguravajućom kućom..

Prijavom na natjecanje, sudionici se obvezuju poštovati okoliš i prirodna područja kroz koja utrka prolazi. Posebno ističemo:

 • strogo je zabranjeno bacanje smeća na stazi utrke. Kante za odlaganje smeća se nalaze na svakon okrijepnoj stanici, a smeće se može odložiti i na određenim urbanim područjima staze. Službeno osoblje će nasumično provjeravati stanje na terenu tijekom utrke
 • svi sudionici moraju sa sobom nositi svo smeće koje generiraju tijekom utrke dok ih ne bace u kante na okrijepnim stanicama. Preporučamo da si sudionici pripreme vrećicu u kojoj će transportirati smeće do mjesta za odlaganje
 • zabraljeno je kratiti stazu
 • na okrijepnim stanicama neće biti dostupan plastični pribor za jelo (vilice, žlice, noževi, tanjuri, zdjelice) kako bi se smanjila količina nepotrebnog otpada. Umjesto plastičnog pribora, organizator će pripremiti drveni ili papirnati pribor

Kako bi na najbolji mogući način dali obol trudu elitnih natjecatelja, zadržavamo pravo rezervacije određenog količine startnih mjesta koje će se dodijeliti elitnim natjecateljima koji podnesu zahtjev prema kriterijima navedenim u tablici, a sve vezano uz ITRA Performance index.

Svi zahtjevi za prijavu elitnih natjecatelja moraju se poslati emailom na (elite@istria100.com) zaključno s 29. veljače 2020. Prijava elitnih natjecatelja nije automatska, svaki od njih mora ispuniti prijavnicu u sustavu za prijave na utrku nakon što od organizatora dobije kod za regsitraciju elitnih natjecatelja.

RED RED BLUE, GREEN, YELLOW & WHITE BLUE, GREEN, YELLOW & WHITE
muškarci žene muškarci žene
besplatna startnina >870 >770 >830 >730
garantirano startno mjesto ali startnina se mora platiti >770 >670 >730 >630

Status elitnog natjecatelja podrazumijeva prava i obveze, ona se redom:

Prava :

 • pravo na besplatnu startninu ili osigurano startno mjesto, ovisno o visini ITRA performace index-a
 • pravo na specijalni personalizirani startni broj
 • pravo na ubrzani postupak preuzimanja startnog broja i provjere obvezne opreme

Obaveze :

 • na startu utrke, elitni natjecatelji startaju iz prvog reda
 • moraju nazočiti tiskovnim konferencijama i primanjima na koja su pozvani
 • moraju biti nazočni na dodjeli nagrada (ukoliko su osvojili jedno od prvih pet mjesta)
 • ukoliko to organizator zatraži, moraju pristati nositi GPS transponder tijekom cijele utrke te transponder nakon utrke vratiti organizatoru
 • moraju biti na lokaciji starta utrke barem 20 minuta prije starta

Svaki se sudionik izričito odriče prava na uporabu foto/video materijala te se odriču bilo kakvog prava na žalbu organizatorima i njegovim partnerima za korištenje foto/video materijala. Samo organizator može prenijeti ova prava na bilo koji medij putem akreditiranih agencija ili odgovarajuće licence.

Sva komunikacija o utrci ili uporabi foto/video materijala mora biti usklađena s točnim imenom utrke i prije objave mora biti odobrane od strane organizatora.

Sponzorirani sudionici mogu prikazivati logotipe i poruke sponzora isključivo na osobnoj opremi tijekom utrke. Sva drugi načini promocije (zastave, banneri,…) su zabranjeni na svim dijelovima utrke uključujući start i cilj. Direktor utrke ima diskrecijsko pravo kazniti neprimjereno ponašanje u tom smislu.

Prigodom prijave, sudionici se slažu da se njihovi osobni podaci mogu prikupljati i prosljeđivati trećim osobama u svrhu mjerenja vremena i objave rezultata, kao i za objavu odgovarajućih popisa na internetu.

Informacije se prikupljaju za potrebe organizatora, posebno za identifikaciju svakog sudionika te za komunikaciju vezanu uz njegovo sudjelovanje na utrci, prije, za vrijeme i nakon utrke.

Sudionici se slažu da se njihovi podaci: ime, prezime, spol, država, datum rođenja, ime kluba, startni broj i rezultati (poredak, vrijeme), mogu objaviti u tiskanim i elektronskim medijima relevantnim za utrku.

Podaci sudionika se u bazi čuvaju deset godina. Ovaj se period obnavlja prigodom svake sljedeće prijave i odgovara zakonskom razdoblju čuvanja podataka u branši. Nakon perioda od deset godina, osim ako sudionik ne ovlasti organizatora da čuva njegove podatke, brišu se svi osobni podaci osim onih koju su nužni za objavu rezultata.

Prema Općim propisima o zaštiti podataka (EU RGPD 2016/679), svaki sudionik ima pravo pristupa i izmjene osobnih podataka. To se može učiniti putem njegovog korisničkog računa na platformi Active.com.

Izmjenu podataka mogu učiniti isključivo sami sudionici.

Startni broj se dodjeljuje svakom sudioniku ponaosob nakon što prikaže:

 • osobnu iskaznicu ili putovnicu
 • sav sadržaj obvezne opreme

Startni brojk se mora nositi na prednjoj strani tijela (prsa ili struk) i mora biti vidljiv u svakom trenutku tijekom utrke

Uvijek se mora nalaziti iznad svih slojeva odjeće i ni u kojem slučaju se ne smije postaviti na nogu ili ruksak. Startni broj se ne smije presavijati i mora biti vidljiv u cijelosti. Startni je broj propusnica za pristup autobusima, sredstvima prijevoza, okrijepnim stanicama, ambulanti, zonama za odmor, tuševima te za preuzimanje natjecateljskih vreća. Startni broj se nikad ne oduzima, osim u slučajevima odbijanja odluke službenog osoblja utrke. U slučaju odustajanja, startni broj se ne oduzima ali se deaktivira.

RED/BLUE: svaki sudionik uz startni broj, u startnom paketu dobiva veliku (volumen 30 litara) i malu vreću.

Velika vreća se transportira na okrijepnu stanicu Buzet nakon što je sudionici napune i predaju na za to određenom mjestu u Umagu u određeno radno vrijeme. Pri dolasku na okrijepnu stanicu Buzet, sudionici preuzimaju svoju vreću, a pri izlasku iz stanice vreću predaju službenom osoblju. Tada se ta vreća transportira natrag u Umag gdje se može preuzeti i određenom radnom vremenu.

Mala vreća se koristi za osobne stvari/opremu sa starta. Nakon što je sudionici napune stvarima koje im ne trebaju u utrci, vrće se deponiraku na za to određene mjesta na startu te se transportiraju u Umag. Tamo se mogu preuzeti u odrđenom radnom vremenu.

GREEN/YELLOW/WHITE: svaki sudionik uz startni broj, u startnom paketu dobiva malu vreću.

Mala vreća se koristi za osobne stvari/opremu sa starta. Nakon što je sudionici napune stvarima koje im ne trebaju u utrci, vrće se deponiraku na za to određene mjesta na startu te se transportiraju u Umag. Tamo se mogu preuzeti u odrđenom radnom vremenu.

Napomena 1: savjetujemo da sudionici ne ostavljaju vrijedne stvari u vrećama. Organizator ne prihvaća nikakvu odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje vreće i njenog sadržaja.

Napomena 2: Male vreće se deponiraju isključivo na lokaciji starta pojedine utrke.

Preuzimanje vreća u Umagu: Vreće se preuzimaju isključivo uz predočenje startnog broja, a mogu ih preuzeti sudionici ili njihova pratnja. Vreće se moraju preuzeti najkasnije dva sata nakon završetka manifestacije. Nakon tog roka, sudionik mora kontaktirati organizatora te o svom trošku, osobno preuzeti vreće na lokaciji koju za to odredi organizator.

Organizator osigurava transport vreća u Umag za sudionike koji su odsutali, pod uvjetom da je odutsajanje najavljeno voditelju okrijepne stanice. Transport je u direktnoj korelaciji s logističkim zahtjevima tijekom utrke te stoga organizator ne može garantirati transport prije kraja utrke.

Transportirati će se isključivo vreće koje su sudionici dobili od strane organizatora. Štapovi nisu dozvoljeni u vrećama. Sadržaj vreća se neće provjeravati i bilo koji prigovor na sadržaj vreće neće biti prihvaćen.

Organizator će osigurati hranu i piće na okrijepnim stanicama tijekom utrke. Sadržaj okrijepnih stanica se mora konzumirati na licu mjesta, nije dozvoljeno iznošenje sadržaja van okrijepne stanice. Na okrijepnim stanicama će se moći nadopuniti obvezne zalihe tekućine, organizator je u tu svrhu predvidio vodu i izotonik. Sudionici moraju paziti da pri izlasku s okrijepne stanice imaju dovoljno hrane i pića da sigurno stignu do sljedeće okrijepne stanice.

Samo sudionici s jasno vidljivim startnim brojem imaju pristup okrijepnim stanicama.
Vodič kroz utrku (biti će objavljen u ožujku 2020.) će imati detaljne informacije o sadržaju okrijepnih stanica.

Provjera prolaska se provodi na svim okrijepnim stanicama te na određenim dodatnim točkama.
Dodatne točke za kontrolu prolaska će se postaviti diljem staze. Lokacije tih točaka se neće objavljivati.

The courses will be marked with more than 7.000 fluo orange flags on the course (every 40 meters) along with around 150 arrow signs and a few kilometers of red-and-white stripe tape. For better sighting at night, the way-markers are fitted, in part, with reflective material which attracts the light of your torch. In the urban areas, the course will be marked with red-and-white tape along with the arrows sprayed on the asphalt surfaces.
ATTENTION: if you don’t see any course mark for some time (longer than 200 m), turn back!

Staze utrke će biti označene s više od 7.000 ružičastih zastavica (na razmaku od 40 m) i oko 150 putokaza uz nekoliko kilometara crveno-bijele trake. Za bolju vidljivost noću, zastavice su opremljene reflektivnom površinom. U urbanim sredinama, staze će biti označene crveno-bijlom trakom i zelenim strelicama sprejanim na asfaltnim površinama.
PAŽNJA: ukoliko više od 200 m staze ne vidite zastavice, vratite se natrag istim putem, sigurno ste promašili stazu!
U skladu s politikom očuvanja okoliša, na dijelovima van urbanih površina  se neće upotrebljavati boja/sprej.

Definirani su prolazni i krajnji vremenski limiti i fiksirani se na sljedeći način:

 • RED: 46 sati
  • prolazni limiti
   • 52,1 k POKLON 13 sati
   • 101,3 k  BUZET 27 sati
   • 132,2 k LIVADE 36 sati
 • BLUE: 34 sata
  • prolazni limiti
   • 12,0 k POKLON 4 sata
   • 61,1 k  BUZET 15 sati
   • 91,9 k LIVADE 24 sata
 • GREEN: 15 sati
  • prolazni limit
   • 30,8 k LIVADE 7 sati
 • YELLOW: 8 sati
 • WHITE: 4 sata

Ovi su prolazni vremenski limiti proračunati na način da natjecateljima omoguće dolazak do cilja u dozvoljenom vremenskom roku uključujući vrijeme provedeno na okrijepnim stanicama. 

Kako bi mogli nastaviti utrku, sudionici moraju izaći iz okrijepne stanice prije vremenskog limita na toj stanici (bez obzira na vrijeme ulaska u stanicu).

Svi natjecatelji koji su isključeni iz utrke, a žele nastaviti kretanje po stazi, to mogu učiniti na vlastitu odgovornost u punoj autonomiji ukoliko vrate startni broj.

Unesrećeni, ozlijeđeni i općenito sudionici kojima treba pomoć, tu pomoć mogu zatražiti na sljedeće načine:

 • odlaskom na okrijepnu stanicu
 • poziviom SOS telefona organizatora
 • tražeći drugog sudionika da upozori sigurnosnu službu

Svaki sudionik je dužan pomoći drugom sudioniku u opasnosti tijekom utrke te informirati organizatora.

U slučajevima kad nije moguće uspostaviti vezu s organizatorom utrke, kontaktira se direktno Državna uprava za zaštitu i spašavanje (pogotovo ukoliko se nađete na području koji nije pokriven mobilnim signalom) na broj

 • 112

Nemojte zaboraviti da opasnosti svih vrsta povezane s utrkom i okolišem, mogu dovesti da čekate pomoć duže od očekivanog. Vaša sigurnost dakle ovisi o kvaliteti obvezne opreme koju ste dužni nositi sa sobom.

Svo službeno osoblje, liječnici, spašavatelji kao i sve osobe određene od strane organizatora mogu:

 • isključiti iz utrke bilo kojeg sudionika za kojeg smatraju da ne može nastaviti natjecanje
 • obvezati svakog sudionika na korištenje dijela obvezna opreme
 • na bilo koji način evakuirati sudionike za koje procijene da su u opasnosti
 • preusmjeriti sudionike ka boljem tretmanu koji je prilagođeniji njihovim potrebama

Sudionik koji zatraži poć od liječnika ili spašavatelja, dužan je prihvatiti sve njihove odluke. U trenutku kad stanje organizma zahtijeva intravenoznu intervenciju, sudionici se automatski isključuju iz utrke.

Ambulanta će biti dostupna u Umagu tijekom cijelog trajanja utrke. Ukoliko sudionici imaju ozbiljan medicinski problem, moći će koristiti usluge ambulante. Manji zahvati će se provoditi prema nahođenju osoblja i njihovoj raspoloživosti.

Svi sudionici moraju ostati na označenoj stazi utrka, čak i ukoliko odluče nakratko odmoriti ili spavati.
Svi sudionici koji svojevoljno napuste označenu stazu utrke ne podliježu pod odgovorost organizatora.

Svi sudionici nakon uspješno završene utrke u zadanom vremenskom roku dobivaju finišersku medalju.
Topi obrok za finišere se servira u za to određenom restoranu u Umagu.

Postoji mogućnost tuširanja po završetku utrke. Pristup do tuševa je dostupan samo sudionicima utrke, a propusnica za tuš je startni broj.
Sudionicima RED i BLUE staze je tuširanje dostupno i na okrijepnoj stanici Buzet.

Uzrasne kategorije:
• Seniori M/Ž SEM / SEW 2001-1980
• Veterani M/Ž 1 VM1 / VW1 1979-1960
• Veterani M/Ž 2 VM2 / VW2 1959 and older

Za svaku stazu se utvrđuje ukupni poredak, zasebno po spolu i po kategorijama.
RED: 5 prvoplasiranih muškaraca i žena u ukupnom poretku kao i pobjednik u svakoj kategoriji dobivaju nagradu
BLUE, GREEN, YELLOW, i WHITE: 5 prvoplasiranih muškaraca i žena u ukupnom poretku kao i pobjednik u svakoj kategoriji dobivaju nagradu

Sudionici koji su osvojili jedno od navedenih mjesta moraju biti nazočni tijekom svečane dodjele nagrada. Trofeji i nagrade se dijele isključivo na ceremoniji i neće se naknadno slati poštom.

Rezultati će biti objavljeni na službenoj web stranici  www.istria100.com, a tom će se moći preuzeti i finišerski certifikati.

Osim u slučaju ozljede, sudionici ne mogu odustati vam područja okrijepne stanice. Ukoliko žele oidustati, moraju svoju odluku prenijeti voditelju okrijepne stanice.

U slučaju da natjecatelj donese odluku o odustajanju između okrijepnih stanica, mora doći do sljedeće okrijepne stanice i saoćiti svoju odluku voditelju stanice.

Odustali sudionici zadržavaju svoje startne brojeve, a oni im služe kao propusnica za transfer, hranu i sve ostale servise u ciljnom prostoru.

Transfer odustalih natjecatelja će se organizirati sa svih okrijepnih stanica s tim da prednost imaju ozlijeđeni natjecatelji i natjecatelji u lošem zdravstvenom stanju. U slučaju prekida utrke zbog više sile, organizator će osigurati transfer natjecatelja u najkraćem mogućem roku.

Službeno osoblje utrke duž staze ima mandat provoditi propise, izricati i odmah primijeniti kazne u slučaju nepoštivanja ovih propisa, prema sljedećoj tablici:

POVREDA PRAVILA KAZNA* – DISKVALIFIKACIJA
Kraćenje staze odluka direktora utrke
Nedostajući dio obvezne opreme (vodonepropusna jakna s kapuljačom, naglavna svjetiljka, astrofolija, mobilni telefon) trenutna diskvalifikacija
Nedostajući dio obvezne opreme (sve osim navedenog prije) vremenska kazna 1 sat
Odbijanje provjere obvezne opreme diskvalifikacija
Isključeni mobilni telefon ili airplane mode vremenska kazna 15 minuta
Namjerno bacanje smeća od strane sudionika ili njegove pratnje vremenska kazna 1 sat
Nepoštivanje drugih sudionika ili službenog osoblja
Napomena: sudionik čija se pratnja ponaša necivilizirano ili koja odbija izvršiti instrukcije organizatora biti će također kažnjen
diskvalifikacija
Nepomaganje sudioniku kome je potrebna pomoć u nevolji diskvalifikacija
Pomaganje prtanje van za to određenih zona vremenska kazna 1 sat
Praćenje od strane pratnje uzduž staze van za to određenih zona vremenska kazna 1 sat
Varanje (korištenje prijevoza, dijeljenje startnog broja,…) doživotna diskvalifikacija
Startni broj na mjestu koje nije vidljivo vremenska kazna 15 minuta
Nošenje startnog broja na neodgovarajući način ili modifikacija vremenska kazna 15 minuta
Nepostojanje elektronskog čipa odluka direktora utrke
Neprolazak kroz kontrolnu točku odluka direktora utrke
Odbijanje izvršenja naredbi direktora utrke, službenog osoblja, liječnika ili spašavatelja diskvalifikacija
Odbijanje anti doping kontrole sudionik će biti kažnjen na isti način kao da mu je dokazano korištenje dopinga
Nastavak utrke nakon što je istekao time limit diskvalifikacija

(*) Vremenske kazne su primjenjuju na licu mjesta, na način da kažnjeni sudionik ne nastavlja utrku dok mu ne istekne vremenska kazna.
Sva ostala, nenavedena kršenja pravila biti će podložna sankciji od strane direktora utrke.

Žalba podnosi sudionik isključivo u pisanom obliku na za to predviđenom obrascu, unutar dva sata od ulaska u cilj sudionika na kojeg se žali, uz polog od 100 €. U slučaju pozitivnog rješenja, polog se vraća, u protivnom ostaje organizatoru.

Povjerenstvo za žalbe se sastoji od sljedećih osoba:

 • direktor tvrtke Sport box d.o.o.
 • direktor utrke
 • član organizacijskog odbora
 • član organizacijskog odbora zadužen za sigurnost
 • član organizacijskog odbora zadužen za stazu (ukoliko je potrebno)
 • voditelj okrijepne ili kontrolne stanice (ukoliko je potrebno)

Povjerenstvo za žalbe je ovlašteno odlučiti o svim slučajevima kršenja pravila ili žalbi sudionika. Odluka povjerenstva je konačna i protiv nje nema prava žalbe.

Ako okolnosti to zahtijevaju, organizator zadržava pravo da u bilo kojem trenutku izmijeni stazu, vrijeme početka utrka, vremenske limite, lokaciju okrijepnih i kontrolnih stanica te bilo koji drugi aspekt koji se odnosi na funkcioniranje događaja.

U slučaju više sile, izrazito loših vremenskih uvjeta ili bilo koje druge okolnosti koja ugrožava sigurnost sudionika, organizator zadržava pravo da:

 • odgodi početak natjecanja za najviše nekoliko sati
 • izmijeni vremenske limite, bilo prolazne, bilo krajnje
 • otkaže utrku
 • privremeno zaustavi utrku
 • zaustavi utrku u potpunosti

U slučaju otkazivanja utrke iz bilo kojeg razloga u periodu od 15 dana prije samog održavanja utrke, izvršiti će se djelomični povrat uplaćenih startnina. Iznos ovog povrata biti će određen na način da si organizator prvo pokrije sve troškove usluga koje se ne mogu otkazati, a ostatak se vraća sudionicima. U slučaju otkazivanja u roku kraćem od 15 dana do održavanja utrke, iz bilo kojeg razloga, neće se vršiti povrat uplaćenih startnina.

Organizator zadržava pravo na izmjenu i dopunu pravila. Izmjene i dopune će biti objavljene na vrijeme, a svaki će sudionik biti obaviješten emailom.

Svako otkazivanje/odustajanje mora biti najavljeno emilom, telefonska otkazivanja nisu moguća.

Djelomični povrat uplaćenih startnina izvršiti će se direktno na bankovni račun s kojeg je startnina uplaćena, prema sljedećim uvjetima:

Datum otkaza/odustajanja Postotak povrata startnine (naknade nisu uključene)
prije 1. prosinca 2019. 60%
od 1. prosinca 2019. do 31. siječnja 2020. 50%
od 1. veljače 2020. do 29. veljače 2020. 40%
nakon 29. veljače 2020. 0%
 1. U slučaju ne-kronične osteoartikularne ili mišićne ozljede,  i samo u tom slučaju, koja nastane nakon prijave i koja nije potpuno izlječiva  do dana utrke, organizator preporuča da se povrijeđeni sudionici ne izlažu nepotrebnom riziku te da zatraže djelomični povrat sredstava (prema uvjetima iz prethodnog članka) i zatraže rezervaciju startnog broja (za istu utrku) u sljedećoj godini.
 2. U slučaju ozbiljne bolesti ili smrti sudionika, startnina se vraća u potpunosti, umanjena za transakcijske naknade. Da bi se izvršio povrat startnine, organizatoru mora biti emailom dostavljena dokumentacija (smrtni list ili medicinski nalaz ovjeren od strane ovlaštenog liječnika).
 3. U slučaju trudnoće (termin poroda 6 mjeseci prije – 6 mjeseci nakon utrke), sudionica treba zatražiti djelomični povrat sredstava (prema uvjetima iz prethodnog članka) i rezervaciju startnog broja (za istu utrku) u sljedećoj godini.

Svi zahtjevi za otkazivanje/odustajanje, i rezervaciju u slučaju otkazivanja zbog ozljede, ili trudnoće moraju se emailom dostaviti organizatoru zajedno s medicinskim nalazom (detaljni medicinski nalaz i slike koje potvrđuju dijagnozu napisanom na engleskom ili hrvatskom jeziku, potpisan i ovjeren od strane ovlaštenog liječnika) do 1. svibnja 2020. Nepotpuni zahtjevi se neće obrađivati.

Zahtjevi će se obraditi najkasnije do 15. svibnja 2020.,  a odluka službenog liječnika utrke je konačna i na nju nema prava žalbe.

Ukoliko je odluka službenog liječnika pozitivna, sudionik će sljedeće godine imati rezervirano mjesto na istoj utrci od koje je odustao. Rezervirano mjesto ne podrazumijeva da se startnina ne treba platiti. Prijava za sljedeću godinu podliježe uobičajenoj proceduri za prijavu (ispunjavanje svih podataka, plaćanje startnine).

(Visited 22 times, 1 visits today)